Sandbäckens Rör satsar vidare på Norrköpingsstafetten – tecknar treårsavtal som titelpartner

Sandbäckens Rör har varit titelpartner till Norrköpingsstafetten sedan loppet startade 2018. Nu tecknar det växande företaget ett treårskontrakt med arrangören för 2021, 2022 och 2023.

Robert Eriksson, vd och entreprenadchef på Sandbäckens Rör i Norrköping, tror på en stark framtid både för sitt företag och Norrköpingsstafetten. Sandbäckens Rör har nyligen tecknat avtal för tre år som titelpartner till Norrköpingsstafetten.

– Det känns oerhört glädjande att Sandbäckens Rör tror på ett motions- och löparliv efter pandemin. Det ger mig gåshud att de väljer att teckna ett treårskontrakt i de tider vi nu lever i, säger tävlingsledaren Mikael Grip.

Vi träffar Robert Eriksson, vd och entreprenadchef för Sandbäckens Rör i Norrköping, på kontoret på Jungmansgatan i Norrköping.

– Vi vill vara med och bidra till att folk är ute och rör på sig. Dessutom är det ett bra tillfälle för våra anställda att samlas, motionera och ha allmänt trevligt. Det är också mycket värt att ha vårt företagsnamn knutet till Norrköpingsstafetten. Vårt företag syns och nämns i ett väldigt bra sammanhang. Att vi kan bjuda in kunder och samarbetspartner till att vara med i loppet är en fin bonus, säger Robert.

De två gånger som Sandbäckens Norrköpingsstafetten har arrangerats har Robert själv deltagit och kutat en sträcka för Sandbäckens Rör.

– Ja, och jag har själv med egna ögon sett hur uppskattat det har varit. Jag hoppas verkligen att det kan bli av i år och tre år framåt. Att alla skolor har gratis anmälan är också något vi tycker är jättebra. Barn och ungdomar behöver generellt röra på sig mer än vad de gör idag.

Sandbäckens Rör är en koncern som finns på cirka 30 orter i Sverige. Omsättningen ligger på 1,5 miljard svenska kronor per år. I januari i år såldes företaget till KLAR Partners med huvudkontor i London.

– Det är deras första förvärv i Sverige. Det blir en spännande satsning och resa tillsammans med dem. Deras målsättning är att vi ska upp till en årlig omsättning på tre till fem miljarder svenska kronor, förklarar Robert.

“Vårt mål är att vi ska vara den bästa arbetsgivaren i vår bransch här i Norrköping”, säger Robert Eriksson.

I Norrköping har Sandbäckens Rör 80 anställda.

– Vi har haft en liten nedgång under pandemin. Nu börjar vi se ljuset i tunneln och har så mycket jobb att vi behöver återanställa en hel del av den personal vi tvingats släppa under pandemin och det känns förstås skönt. Vårt mål är att vi ska vara den bästa arbetsgivaren i vår bransch här i Norrköping.

Sandbäckens Rör har en bred palett av uppdrag där företaget servar privatpersoner, fastighetsägare och företag. Bara i Norrköping rullar 30 servicebilar.

– Vi gör allt från mindre projekt till större projekt som förskolor, skolor och liknande. Vi håller just nu på med Tullhuset som ska bli restaurang. Ett annat stort jobb är ett hotell där vi ska vara med och renovera 115 hotellrum och byta ut rör i fastigheten. Vi har också en energisida där vi gör mycket kulvertjobb, svets- och fjärrvärme i gator. Vi gjorde hela Kopparhusen på rörsidan. Vi har också mycket jobb på Vrinnevisjukhuset, där har vi varit i sex år och hjälp till med diverse ombyggnader.

Att stå på starlinjen den 8 september i Folkparken känns givet för Robert Eriksson.

– Ja, självklart. Målsättningen är att få med så många lag som möjligt, lovar den motionerande vd:n med ett leende.

Till loppets hemsida för mer info och anmälan: