Så gick det i toppstriden i Sandbäckens Norrköpingsstafetten

I ett närmast perfekt löparväder avgjordes på onsdagskvällen fjärde upplagan av Sandbäckens Norrköpingsstafetten.

Adam Hammarberg växlade till Pernilla Elmgren för Ärla IF lag 1 som var totalsnabbast i Sandbäckens Norrköpingsstafetten 2022. Foto: Magnus Andersson

Folkparken i Norrköping bjöd på en motionsfest där företag, skolor och föreningar kämpade på den lättlöpta fyrakilometersslingan, med den rätt tuffa avslutningen, där loppets enda uppförsbacke är belägen.

Där hade arrangören placerat artisten Spader Dam, som gjorde sitt bästa för att peppa deltagarna.

– Det här kändes lite som Göteborgvarvet. Kul och inspirerande med musikstationerna utmed banan, sa en av deltagarna efter växling.

Spader Dam peppade löparna i krönet på sträckans enda uppförsbacke. Foto: Magnus Andersson

Upplägget var som vanligt 4×4 kilometer. Fyra deltagare i varje lag, mixed, herr eller dam som sprang samma fyrakilometersslinga.

Eventet har en tydlig motionsinriktning, där skolor och ungdomsföreningar deltar helt gratis. Som vanligt var det några lag som hade extra bråttom.

Ärla IF lag 1 bestående av Adam Hammarberg, Einar Johansson, Tage Häggmark och Pernilla Elmgren. Foto: Magnus Andersson

Totalsnabbast var Ärla IF lag 1 som vann mixedklassen med tiden 52.34. I det laget sprang Adam Hammarberg, Pernilla Elmgren, Einar Johansson och Tage Häggmark.

Tvåa i mixedklassen slutade Västerviks OK lag 1 med 56.34 och trea blev Ärla IF lag 2 med 58.58.

Emil Millán de la Oliva såg till att No Limits vann herrklassen i Sandbäckens Norrköpingsstafetten. Foto: Magnus Andersson

Snabbaste herrlaget No Limits med Emil Millán de Oliva, Emil Ellervik, Hector Bergström och Elliot Jannert. Foto: Magnus Andersson

I herrklassen vann No Limits, med tre ungdomar från Tjalve IF kryddat med Emil Millán de la Oliva på sista sträckan. Emil satte högsta fart och svischade förbi herrlaget som hade ledningen ut på sista sträckan. Emil klockades för kvällens snabbaste tid med 12.10. Totaltiden för No Limits stannade på 55.01. Tvåa i herrklassen kom Faik lag 1 med 56.21 och trea slutade Tjalve lag 1 med 56.28.

Elmina Saksi gav allt för Heja Tjalve som vann damklassen. Foto: Magnus Andersson

Vinnarlaget i damklassen, Heja Tjalve, med Elmina Saksi, Elin Arshi, Thea Boström och Frida Södermark- Foto: Magnus Andersson

Heja Tjalve vann damklassen med 64.02. Faik dam tog hand om andraplatsen med 72.23 och trea kom Rehab2Performance med 74.40.

Totalt 150 lag, det vill säga 600 personer, deltog i Sandbäckens Norrköpingsstafetten 2022.

Uppvärmning i Folkparken. Foto: Magnus Andersson