Jobbar du på Norrköpings kommun? Då kan du delta i Sandbäckens Norrköpingsstafetten helt gratis.

Norrköpings kommun ger alla sina 11 000 anställda chansen att delta i två motionslopp helt gratis under 2022. Dessa är Sandbäckens Norrköpingsstafetten och NKPG City Norrköpings Stadslopp.

Cecilia Fjärstedt och Sofie Norén, från Norrköpings kommun, hoppas att så många kommunanställda som möjligt tar chansen att vara med i Sandbäckens Norrköpingsstafetten och NKPG City Norrköpings Stadslopp.

– Vi vill vara med och bidra till god hälsa och gemenskap. Att vi kan träffas igen med kollegor och genomföra de här båda motionsloppen tillsammans känns fantastiskt, säger Sofie Norén, strateg på kommunikationsavdelningen på Norrköpings kommun.

– Att pusha varandra till att träna och främja rörelse vinner alla på. Det handlar inte om att träna jättemycket, det kan räcka med att ta en promenad på lunchen. I både stafetten och stadsloppet finns det möjlighet att gå om man vill, berättar Cecilia Fjärstedt, från kommunens personalavdelning.

“Att pusha varandra till att träna och främja rörelse vinner alla på. Det handlar inte om att träna jättemycket, det kan räcka med att ta en promenad på lunchen”, säger Cecilia Fjärstedt.

Sandbäckens Norrköpingsstafetten handlar om en stafett på 4×4 kilometer med start, växling och mål i Folkparken.

– Vill man gå så går laget gemensamt på första sträckan. Alla lag får en picknickpåse från ICA Kvantum Mirum Galleria. Det brukar bli en perfekt slutpunkt för deltagarna i gröngräset i Folkparken. Självklart får alla deltagare också en medalj efter målgång, säger tävlingsledaren Mikael Grip.

På Norrköpings kommun finns det 11 000 potentiella motionsdeltagare som nu kan delta i både Sandbäckens Norrköpingsstafetten och NKPG City Norrköpings Stadslopp helt gratis.

Fyrakilometersslingan kantas av flera stämningshöjande musikstationer. Datum för Sandbäckens Norrköpingsstafetten är onsdag kväll den 1 juni.

Mer information och anmälan finns på norrkopingsstafetten.se.

NKGP City Norrköpings Stadslopp arrangeras onsdag kväll den 24 augusti. Även till Stadsloppet är det helt gratis för kommunanställda att anmäla sig. Distanserna handlar om fem och tio kilometer. Gåklass erbjuds på fem kilometer. Under NKPG City Norrköpings Stadslopp kantas banan av massor av musikstationer och det finns även maskeradklass för de som vill klä ut sig. Maxi ICA Stormarknad Norrköping ser till att du får något energigivande efter målgång. Tack vare Grant Thornton får alla deltagare en snygg medalj efter målgång.

– Det är jättebra att vi kan erbjuda gratis anmälan till båda motionsloppen. Kommunen har sedan länge ett friskvårdsbidrag som alla anställda får ta del av. Men friskvårdsbidraget ska inte användas till stafetten och stadsloppet. Det är utöver friskvårdsbidraget, klargör Sofie Norén.

“Det är jättebra att vi kan erbjuda gratis anmälan till båda motionsloppen. Kommunen har sedan länge ett friskvårdsbidrag som alla anställda får ta del av. Men friskvårdsbidraget ska inte användas till stafetten och stadsloppet. Det är utöver friskvårdsbidraget”, säger Sofie Norén, till höger på bilden.

Mer information och anmälan finns på norrkopingsstadslopp.se

Så jobbar du på Norrköpings kommun gå in på kommunens intranät, där hittar du mer information om motionsloppen och den unika rabattkod du ska anmäla dig med för att få gratis anmälan till både Sandbäckens Norrköpingsstafetten och NKPG City Norrköpings Stadslopp.

Missa heller inte att alla skolelever tack vare Fiskeby deltar helt gratis i Sandbäckens Norrköpingsstafetten.

Lycka till!