Inbjudan

Välkommen till tredje upplagan av Sandbäckens Norrköpingsstafetten Onsdag 8 september 2021!

Sandbäckens Norrköpingsstafetten avgörs med start,växling och mål i Folkparken i Norrköping. Samla ihop ett lag med fyra deltagare i ett herr- dam, – eller mixedlag. Med eller utan tidtagning. Varje lagmedlem går, joggar eller springer fyra kilometer var. Bansträckningen är så nära tävlingscentrum det bara går. Starten-växlingarna,- och målgången sker mitt i tävlingscentrum där lagmedlemmar och publik ger det bästa stödet. Utmed banan kommer det också att finnas skön peppmusik som får dig på bästa humör. Häng med på en kväll med motion, friskvård, gemenskap och glädje.

Tid och plats: Onsdag 8 september start klockan 17.30 i Folkparken i Norrköping.

Distans: Fyra kilometer. Alla i laget går, joggar eller springer samma fyrakilometersslinga. För er som vill gå så kan ni välja att gå första sträckan tillsammans.

Klasser: Herrar, damer och mixedklass med tidtagning. Herrar, damer och mixedklass utan tidtagning. Gåklass utan tidtagning. Fyra deltagare skapar ett lag. I mixedklassen kan ni vara en kvinna och tre män, två kvinnor och två män eller tre kvinnor och en man. Vi har också en gåklass där hela laget går första sträckan gemensamt.

Picknickpåse: Efter målgång hämtar en person i ert lag ut den välfyllda och nyttiga picknickpåsen från ICA Kvantum Mirum Galleria.

Stafettpinnen: Varje lag ska ha en stafettpinne. Den hämtas i god tid innan start och lämnas tillbaka när ert lag är i mål. Det kommer att synas tydligt var man ska hämta och lämna stafettpinnen.

Anmälan: När du har fyllt i din anmälan på anmälansidan betalar du anmälningsavgiften till det angivna bankgirot eller swishnumret. Företag som vill sponsra sina anställda med anmälningsavgiften kontakta tävlingsledningen under fliken kontakter. Ordinarie anmälan via formuläret på hemsidan stänger fredag 27 augusti klockan 23.59, efter det är det efteranmälan som gäller (se nedan). Anmälningsavgift för ett lag: 800 kronor. OBS!: Gratis för alla skolelver att delta i Sandbäckens Norrköpingsstafetten. Se mer info under Skolanmälan i menyn på startsidan.

Efteranmälan: Mot en förhöjd avgift på 100 kronor (sammanlagt 900 kronor) från 28 augusti till en timme innan start. Efteranmälan går enbart att göra vid nummerlappsutdelningen hos vår sportsponsor XXL 7 september eller på tävlingsdagen 8 september vid start- och målområdet mellan klockan 14.00 och 16.30. Ingen efteranmälan via hemsidan eller e-post. Endast kontantbetalning eller swishbetalning vid efteranmälan.

Nummerlappar: Nummerlappar hämtas hos vår sportsponsor XXL tisdag 7 september mellan klockan 12-18. Det räcker om en person hämtar nummerlapparna för sitt lag och sedan delar ut till sina lagkompisar. Nummerlapparna kommer att ha ett specifikt nummer för just ditt lag, med en liten etta, tvåa, trea och fyra som indikerar vilken sträcka varje deltagare ska springa. Vilken sträcka varje enskild lagmedlem ska springa avgör ni själva inom laget. De nummerlappar som inte hämtas ut hos vår sportsponsor delas ut vid start- och målområdet senast en timme innan start. Vid nummerlappsutdelningen går det bra att anmäla sig och betala anmälningsavgiften på plats (kontant eller swish). OBS! Den ”flik” som sitter högst upp på nummerlappen är det chip som registrerar din tid. Utan den blir det ingen tid registrerad.

Uppvärmning: World Class har hand om uppvärmningen som startar 15 minuter innan starten 17.30.

Bana: Fyra kilometer genom sköna miljöer i Folkparken. Se bankartan för mer detaljerad information.

Vätska: Vid start- och målområdet samt vid två kilometer.

Massage: Efter målgång kommer du att erbjudas benmassage av Helhetshälsan.

Väskor, värdesaker och överdragskläder: Bemannad inlämning av väskor, värdesaker och överdragskläder vid start- och målområdet.

Bajamajor: Kommer att finnas uppställda i närheten av tävlingsområdet.

Medalj: Alla deltagare får en snygg medalj efter växling och målgång som tecken på sin fina insats.

Prisutdelning: Prestationspris till första lag i varje klass. Fina priser kommer också att lottas ut bland alla lag.

Tidtagning: Professionella tidtagningsfirman Racetimer ser till att ditt lag får rätt tid i mål.

Resultat: Kommer att finnas via länk på loppets hemsida direkt efter målgång. Resultaten kommer också att visas på plats direkt vid målgången med hjälp av fyra 37-tums skärmar.

Upplysningar: Se kontaktinfo.

Arrangör: Norrköpings Löparklubb i samarbete med OK Kolmården.

Corona: Förhoppningen är att allting ska vara som vanligt i september. Men eventet kan komma att behövas coronaanpassas, beroende på det aktuella läget i september.

Sandbäckens Norrköpingsstafetten är godkänt och sanktionerat av Svenska Friidrottsförbundet. Deltagande i Norrköpingsstafetten sker på egen risk!

I och med att du deltar i Sandbäckens Norrköpingsstafetten ger du också ditt tillstånd till att du kan bli fotograferad och filmad under loppet.