Fria Läroverken utmanar alla skolor och ungdomsföreningar att vara med i Sandbäckens Norrköpingsstafetten

Gymnasieskolan Fria Läroverken i Norrköping utmanar alla andra skolor och ungdomsföreningar att vara med i Sandbäckens Norrköpingsstafetten.

Några av eleverna från Fria Läroverken som är med i Sandbäckens Norrköpingsstafetten 7 juni.

I ett unikt samarbete med Fiskeby Board erbjuder arrangören alla skolelever och  ungdomsföreningar att delta helt gratis i Sandbäckens Norrköpingsstafetten den 7 juni, med start, växling och målgång i Folkparken.

– Vi siktar på att få med många lag. Det finns ett stort idrottsintresse bland våra ungdomar och lärare. För oss är det självklart att kombinera utbildning tillsammans med träning. Det visar sig att den kombinationen ger bra resultat i studierna, säger Alfred Shemweta, lärare på skolan och tidigare landslagslöpare med två segrar i Stockholm Marathon på meritlistan.

På Fria Läroverken går det 285 elever. Programmen som erbjuds är ekonomi, samhällsvetenskap, naturkunskap, barn- och fritid, samt försäljning- och service.

– Fria Läroverken erbjuder träning i kombination med studier. Eleven tränar då två till tre pass i veckan, med idrottskurser som individuellt val med dedikerade instruktörer till varje idrott. Vi har också ett eget gym där eleverna kan träna så mycket de vill, berättar Alfred Shemweta.

För de skolor och ungdomsföreningar som vill anmäla sig till Sandbäckens Norrköpingsstafetten är det rabattkoden Skola2023 som gäller. Med den koden blir det gratis att vara med i årets häftigaste stafettlopp, där alla får medalj och något gott att äta från ICA Kvantum Mirum Galleria.

Hittills har Fria Läroverken anmält åtta lag, finns det någon skola eller ungdomsförening som kan slå det?

Direkt till anmälan:

Mer information om Sandbäckens Norrköpingsstafetten: