Fria Läroverken utmanar alla skolor att vara med i Sandbäckens Norrköpingsstafetten – skolan med flest lag vinner heldag på Kolmårdens Djurpark

Gymnasieskolan Fria Läroverken i Norrköping utmanar alla andra skolor att delta i Sandbäckens Norrköpingsstafetten. Den skola som kommer med flest lag vinner en heldag på Kolmårdens Djurpark.

Angela Jovanovic, Lovisa Lembke, Elina Dinaj, Trevor Gahona Svensson, Tim Crispin och Abbe Alariqi är elever från Fria Läroverken i Norrköping som är taggade inför Sandbäckens Norrköpingsstafetten.

I ett unikt samarbete med Fiskeby Board erbjuder arrangören alla skolelever att delta helt gratis i Sandbäckens Norrköpingsstafetten den 1 juni med start, växling och målgång i Folkparken.

– Vi hade många lag med redan förra året och siktar på minst lika många lag den här gången. Det finns ett stort idrottsintresse bland våra ungdomar och lärare. För oss är det självklart att kombinera utbildning tillsammans med träning. Det visar sig att den kombinationen ger bra resultat i studierna, säger Dimitra Panagiotidou tillförordnad rektor på Fria Läroverken.

Skolan har 285 elever. Programmen som Fria Läroverken erbjuder är ekonomi, samhällsvetenskap, naturkunskap, barn- och fritid samt försäljning- och service.

– Fria Läroverken erbjuder träning i kombination med studier. Eleven tränar då två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val med dedikerade instruktörer till varje idrott. Det är fys- och hälsa, crossfit, fotboll och till hösten kommer vi även att ha volleyboll, berättar Dimitra och fortsätter:

– Eleverna kan också träna hur mycket de vill i vårat eget gym.

Onsdag kväll den 1 juni satsar Fria Läroverken på Sandbäckens Norrköpingsstafetten.

– Det blir också ett bra tillfälle att umgås och göra något socialt utanför skoltid, säger Dimitra Panagiotidou.

Lovisa Lembke är elev på Fria Läroverken.

– Jag var med i Sandbäckens Norrköpingsstafetten förra året och kommer att vara med i år igen. Det är ett riktigt roligt lopp. Jag hoppas fler skolor hakar på, säger hon.

För de skolor och elever som vill anmäla sig använd rabattkoden Skola2022 så “nollas” anmälningskostnaden till loppet.

De lag som kommer från den skolan med flest lag i Sandbäckens Norrköpingsstafetten vinner en heldag på Kolmårdens Djurpark. © Parks and Resorts/Fotograf: Johan Gramén)

Den skola som kommer med flest deltagare till Sandbäckens Norrköpingsstafetten får en heldag på Kolmårdens Djurpark (OBS! Det gäller deltagarna från den skolan och inte hela skolan ifråga). Ingår gör fri entré, guidning, fria åk i världens bästa berg- och dalbana i trä, Wildfire, och fria åk i den häftiga linbanan plus mycket mer.

Sandbäckens Norrköpingsstafetten: 

Till anmälan: