Fiskeby Board ger alla skolor och ungdomsföreningar chansen att delta helt gratis i Sandbäckens Norrköpingsstafetten

Tack vare Fiskeby Board kan alla skolor och ungdomsföreningar delta i Sandbäckens Norrköpingsstafetten helt gratis. “Att vi kan bidra till att barn och unga rör på sig mer är jättebra”, säger Emma Ryman, marknads- och försäljningskoordinator.

Robert Widell, Emma Ryman och Isak Fors från Fiskeby Board, är taggade inför Sandbäckens Norrköpingsstafetten 7 juni. Det är Fiskeby Boards engagemang som gör att alla skolelever kan delta i Sandbäckens Norrköpingsstafetten helt gratis utan att betala någon anmälningsavgift.

Fiskeby Board sponsrar Sandbäckens Norrköpingsstafetten så att alla skolor och elever kan delta helt gratis utan att betala någon anmälningsavgift. I år har arrangören i samråd med Fiskeby utökat samarbetet till att även gälla att alla ungdomsföreningar kan delta helt gratis.

– Vi tror att den här typen av aktiviteter som Sandbäckens Norrköpingsstafetten gynnar folkhälsan och välmående. Att barn och unga rör på sig är förstås viktigt och kan vi som företag bidra till mer rörelse så gör vi gärna det, säger Emma.

Sandbäckens Norrköpingsstafetten handlar om 4×4 kilometer. Fyra personer bildar ett lag och springer varsin sträcka på samma bana. Det går också att gå första sträckan gemensamt om man vill ta det lite lugnare.

– Den sociala gemenskapen är också viktig. Att pusha och hjälpa varandra inom laget. Jag har varit med tidigare i stafetten och det är en väldigt härlig stämning och inramning, när lagkompisarna som inte springer just då, hejar fram de som springer, säger Robert Widell, HR-generalist på Fiskeby.

Fiskeby Board satsar också på sin personal och lovar att komma med ett ännu så länge okänt antal lag från sina cirka 275 medarbetare.

– Vi kommer att ha ett eget tält i tävlingsområdet i Folkparken och samla vår personal. Det är uppskattat, säger Robert Widell.

Fiskeby Board har funnits på samma område i Norrköping sedan 1637.

– Vi tillverkar förpackningskartong och det gör vi av 100 procent returfiber, alltså 100 procent återvunnet material. Det är vi ensamma om att göra i Skandinavien. Cirkulär ekonomi är vår affärsmodell. Det vi inte kan tillvarata i vår process, använder vi till energi. Vi är till exempel självförsörjande på ånga till våra maskiner. Hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat. Vi använder ytvatten från Motala Ström och när vi använt det, renar vi vattnet i vår vattenreningsanläggning och släpper ut det igen, förklarar Emma.

Emma, Robert och Isak är synbart taggade att delta i ett lag från Fiskeby Board  i Sandbäckens Norrköpingsstafetten.

– Jag ska vara med, det är självklart, konstaterar Robert.

– Jag också, säger Emma omgående.

Till hemsidan för Fiskeby Board:

Mera om anmälan för skolelever: 

Direkt till anmälan: